BYD dołącza do naszego porfolio motoryzacyjnego

7. sierpnia na warszawskiej Pradze otworzyliśmy pierwszy salon BYD w Polsce, gdzie będziemy sprzedawali samochody elektryczne tej marki.

W ofercie znajdują się kompaktowe samochody miejskie i przestronne SUV-y. Klienci będą mogli skorzystać z możliwości jazdy próbnej, a także uzyskać profesjonalne doradztwo dotyczące zakupu i finansowania samochodów elektrycznych.

„Nasza współpraca z BYD to krok milowy w dynamicznym rozwoju naszej grupy. Jako lider branży dealerskiej w Polsce, zamierzamy wykorzystać ten potencjał, aby wprowadzić na nasz rynek najlepsze technologie motoryzacyjne z Dalekiego Wschodu” – powiedział podczas ceremonii Karol Obiegły, Prezes Grupy Cichy-Zasada.

Marka BYD Auto z siedzibą w Shenzhen jest filią ogromnego, chińskiego koncernu BYD Company, który od 2003 roku działa w branży motoryzacyjnej i elektronicznej, a także zajmuje się rozwojem transportu kolejowego i nowych energii. W nieco ponad 30 lat firma rozrosła się z 20 do blisko. 700 tys. pracowników. Na całym świecie funkcjonuje dziś ponad 40 oddziałów.

"Nowo otwarty salon to dopiero początek. Jak zapowiedział Dariusz Waldowski, Dyrektor Zarządzający Marką BYD w Grupie Cichy-Zasada, planowana jest dalsza ekspansja sieci salonów BYD w Polsce. „Hasło ‘Build Your Dreams’ to dla nas nie tylko slogan, ale i obietnica, którą zamierzamy spełniać, oferując kompleksową obsługę klienta i najwyższą jakość usług” – dodał.

Grupa Cichy-Zasada planuje w najbliższej przyszłości otworzyć kolejne salony sprzedaży w innych miastach, aby umożliwić jeszcze większej liczbie klientów korzystanie z innowacyjnych rozwiązań oferowanych przez BYD.

Jesteśmy dumni, że możemy wprowadzić markę BYD na polski rynek i przyczynić się do popularyzacji pojazdów elektrycznych, wspierając tym samym działania proekologiczne i zrównoważony rozwój motoryzacji.

The power of experience, the strength of generations