BYD dołącza do naszego porfolio motoryzacyjnego

Na mapie Polski pojawiło się nowe miejsce dla miłośników ekologicznej jazdy! Siódmego sierpnia na warszawskiej Pradze otworzyliśmy pierwszy salon BYD,  będziemy tu sprzedawać samochody elektryczne tej marki. W ofercie znajdują się kompaktowe samochody miejskie oraz przestronne SUV-y. Klienci będą mogli skorzystać z jazdy próbnej, a także uzyskać profesjonalne doradztwo dotyczące zakupu i finansowania samochodów elektrycznych.

„Nasza współpraca z BYD to krok milowy w dynamicznym rozwoju naszej grupy. Jako lider branży dealerskiej w Polsce zamierzamy wykorzystać ten potencjał, aby wprowadzić na nasz rynek najlepsze technologie motoryzacyjne z Dalekiego Wschodu” – powiedział podczas ceremonii Karol Obiegły, prezes Grupy Cichy-Zasada.

Marka BYD Auto z siedzibą w Shenzhen jest filią ogromnego koncernu BYD Company, który od 2003 roku działa w branży motoryzacyjnej i elektronicznej, a także zajmuje się rozwojem transportu kolejowego i nowych technologii energetycznych. W nieco ponad 30 lat firma rozrosła się z 20 do blisko 700 tys. pracowników. Na całym świecie funkcjonuje dziś ponad 40 oddziałów.

Nowo otwarty salon to dopiero początek. Jak zapowiedział Dariusz Waldowski, dyrektor zarządzający marką BYD w Grupie Cichy-Zasada, planowana jest dalsza ekspansja sieci salonów BYD w Polsce. „Hasło ‘Build Your Dreams’ to dla nas nie tylko slogan, ale i obietnica, którą zamierzamy spełniać, oferując kompleksową obsługę klienta i najwyższą jakość usług” – dodał.

Grupa Cichy-Zasada planuje w najbliższej przyszłości otworzyć kolejne salony sprzedaży w innych miastach, aby umożliwić jeszcze większej liczbie klientów korzystanie z innowacyjnych rozwiązań oferowanych przez BYD.

Jesteśmy dumni, że możemy wprowadzić markę BYD na polski rynek i przyczynić się do popularyzacji pojazdów elektrycznych, wspierając tym samym działania proekologiczne i zrównoważony rozwój motoryzacji.

Siła doświadczeń, moc pokoleń